Кратко интервю, в което участник от Академията за автентично лидерство споделя: Какво му даде и показа и успя ли да създаде #ALeader?

Днес на фокус е  Теменужка Рачева. Психолог по образование, тя работи в сферата на човешките ресурси. През 2009г. участва е 14-месечен курс за обучители и от тогава голямата и страст са софт скилс обученията.

1. Защо е необходима автентичност?

Автентичност е необходима най-вече, за да може човек да се чувства добре със себе си. Да осъзнае своите вътрешни конфликти, които го изнервят или изморяват, за да може да избере път, по който да се развива успешно. Друга полза е изграждането на доверие и устойчиви връзки с околните. Не мога да изброя всички ползи от това човек да бъде в унисон със себе си, защото те са много и в различни направления.

2. Какво Ви подтикна да участвате в Академията за Автентично лидерство?

Подтикна ме нуждата от лично развитие, както и интересната комбинация от автентичност и лидерство. Без съмнение интересът ми беше провокиран и от участието на Башар Рахал, което предполага, че формата на обучението ще бъде провокативен.

3. Кое е най-ценното, на което Ви научи? 

Много ми е полезно позитивното отношение към неизвестното и импровизациите. Ценно ми беше вглеждането в собствените ценности. Също така беше интересна темата, че когато човек се издига в професията си, има риск да възприема ценности, които не са му присъщи и това да стане причина да усеща, че трудно се справя. Ако той е наясно за кои неща е абсолютно невъзможно да направи компромис, ще избере много по-успешно своето поприще, фирма и/или съдружници.

4. Какво се промени за Вас след края на АLA?

Промени се отношението ми към планирането и импровизацията. Сещам се често за тези дискусии, както и за това какво е нужно при разказването на лични истории, за да бъдат въздействащи.

5. Бихте ли я препоръчала на приятел? Защо според Вас би му било от полза?

Да, бих я препоръчала заради всички тези неща, които изброих, че са били ценни за мен. Смятам, че когато човек установи по-силна и осъзната връзка със себе си, може да изгражда по-успешно взаимоотношения, както и да се развива професионално в посока, която му носи удовлетворение.